Milieuzaken:
feiten, getallen en opinies.

Personenregister
U bent hier: inhoudsopgave - personenregister
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Andel, Dr. Ir. Noor van

Noor van Andel imponeert KNMI met broeikasfysica Afgelopen donderdag was de spreker in het wekelijkse KNMI colloqium Dr. Ir. Noor van Andel, die als een van de weinigen op aarde (!!!) intensief studeert op de fundamentele werking van het broeikaseffect en in samenhang daarmee het te verwachten effect van een verhoogde concentratie broeikasgassen in de atmosfeer.

Lees de teksten van zijn lezing en vooral de eindconclusies.

bron; Hajo Smit, d.d. 14-9-2010, gevondenop climategate.nl, 2-7-2011

  Dr. Ir. Noor van Andel

Baudet, Mr. Dr. Thierry H.P. (1983)

Mr. Dr. Thierry H. P. Baudet is een Nederlands politicus, historicus, auteur en jurist. In 2015 richtte hij Forum voor Democratie op als denktank; in 2016 werd FVD omgevormd tot politieke partij met Baudet als politiek leider. Zie Wikipedia.

Opleiding: Universiteit Leiden (2007–2012), Universiteit van Amsterdam (2001–2006), Stedelijk Gymnasium Haarlem.

Hij lijkt, als enige in de 2e kamer, wat klimaatbeleid betreft, "de nieuwe kleren van de keizer" niet te zien. In zijn speech m.b.t. de Algemene Beschouwingen op 20-9-2018, n.a.v. "Prinsjesdag", vergelijkt hij de Nederlandse politieke situatie met de situatie in het boek "Animal Farm" van George Orwell (uit 1945) en met diens boek "1984" uit 1949. In zijn speech maakt hij - overigens net als Donald Trump, de Amerikaanse president - "gehakt" van het voorgenomen "klimaatbeleid", maar dan in Nederland. Zie hier zijn hele uitgesproken rede (of hier indien de link is verbroken).

 

Baudet spreekt bij de algemene beschouwingen op 20-9-2018

Rede tijdens de Algemene Beschouwingen, 2e kamer 20-9-2018: "Wie is de baas in Nederland ?"


Guus Berkhout  

Berkhout,
Prof. dr. ir. A .J. (Guus) Berkhout (zie wikipedia)

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geowetenschappen en oprichter-directeur van het ‘Centre for Global Socio-Economic Change’.


Hij stelt hier dat je duidelijk onderscheid moet maken tussen milieu en klimaat.


Bijkerk, André

andré Bijkerk, geo-wetenschapper
   

schrijft dikwijls op climategate.nl

expertise: Geoscience: Oceanography, Remote Sensing, Climatology


Boer, Yvo de (Wenen, 12 juni 1954)
Was van 2006-2011 het hoofd van het VN-klimaatbureau UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change). Hij is de zoon van een Nederlandse diplomaat, werd in Oostenrijk geboren en liep school in Engeland en Den Haag. Hij werd in 1981 ambtenaar bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). In 1994 werd hij daar hoofd van de afdeling klimaatverandering. Van dan af kreeg hij nationale en internationale opdrachten die betrekking hadden op het milieu en klimaat, tot hij in 2006 de leiding kreeg van het UNFCCC. In deze functie was hij in 2007 voorzitter van de klimaatconferentie in Bali. Daar kwamen de vertegenwoordigers van 190 landen over een tot het organiseren van de klimaatconferentie in Kopenhagen. Deze heeft plaats in 2009 en moet de opvolger worden van het Kyoto-protocol, dat het reduceren van de CO2-uitstoot moet regelen. (bron: Wikipedia, 7-12-2009)

 
Yvo de Boer
Former head of the United Nations climate change body, Yvo De Boer

Bush, George (1946)
Hij was de 43e president der Verenigde Staten (van 2001- 2009). Telg uit een familie van politici. Prescott Bush, de grootvader van Bush, was senator en zijn vader was president van 1989 tot 1993. Zijn broer Jeb was gouverneur van Florida van 1999 tot 2007. George W.

Nogal verguisd in milieukringen vanwege zijn verzet tegen o.a. het Kyoto-akkoord voor CO2-reductie.

 

George W. Bush

huis van George Bush   Maar zijn woning lijkt een voorbeeld van milieubewust bouwen en wonen. Dit in tegenstelling tot de woning van de mileubeweging-kampioen ex- vicepresident Al Gore (zie hierna): het huis van de Bushes, nabij Crawford, Texas, wordt op internet sinds ca. 2007 als volgt beschreven:
Designed by an architecture professor at a leading national university. This house incorporates every "green" feature current home construction can provide. The house is 4,000 square feet (4 bedrooms) and is nestled on a high prairie in the American southwest. A central closet in the house holds geothermal heat-pumps drawing ground water through pipes sunk 300 feet into the ground.  The water (usually 67 degrees F) heats the house in the winter and cools it in the summer.  The system uses no fossil fuels such as oil or natural gas and it consumes one-quarter electricity required for a conventional heating/cooling system. Rainwater from the roof is collected and funneled into a 25,000 gallon underground cistern. Wastewater from showers, sinks and toilets goes into underground purifying tanks and then into the cistern. The collected water then irrigates the land surrounding the house.  Surrounding flowers and shrubs native to the area enable the property to blend into the surrounding rural landscape.   

Lees meer over Bush op de Nederlandse Wikipedia


Cloosterman, Ing. Ap J.H.G. 

Ing. Ap J.H.G. Cloosterman

Werkte in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Later had hij een eigen adviesbureau: ‘Cloosterman Management Ondersteuning’. Hij was ook ook assessor bij de Raad voor Accreditatie. Hiervoor heeft hij assessments (ISO 9000, HACCP, VCA) uitgevoerd in Nederland, België, Engeland, Ierland, Singapore, China, India, Libanon en Egypte.

Op latere leeftijd heeft hij aan verschillende universiteiten en andere wetenschappelijke instellingen in Nederland colleges gevolgd op de volgende terreinen: relativiteitstheorie, astrodeeltjes fysica, basis sterrenkunde, witte dwergen, neutronensterren en zwarte gaten, planeten en exoplaneten, de evolutie van het Heelal, het veranderende klimaat, gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast heeft hij in Engeland en Frankrijk colleges gevolgd in: Gravity, the Big Bang, Black Holes en Gravitational Waves, Climate Change, Monitoring Climate from Space.

 

 

 

 

 

 

In juli 2017 kwam de 1e druk uit van zijn basis-handboek over klimaatverandering en duurzame energie. Een "must read" voor iedereen die geïnformeerd wil zijn, maar die het wellicht nog ontbreekt aan basiskennis op dit gebied. Een prachtig leerboek en naslagwerk !

Ap Cloosterman: Klimaatverandering en duurzame energie
klik voor vergroting

Het boek (3e druk uit januari 2018) is als Pdf file te bestellen voor de prijs van 8 Euro; over te maken op bankrekening NL66 INGB 000 121 73 46 t.n.v. J.H.G. Cloosterman met vermelding van uw e-mail adres.

Zie hier voor een overzicht van zijn vele artikelen en lezingen over klimaat op climategat.nl


John Coleman

John Coleman   (zie wikipedia)
Allereerste weerman van ABC's Good Morning America en oprichter van The Weather Channel.

Hij vindt het huidige klimaat-alarmisme in de wereld niet gerechtvaardigd door feiten of huidige klimaatmodellen.

Hij zette de boeiende geschiedenis van Al Gore's flitsende loopbaan als politicus en klimaat-alarmist op video !

Christy, John, R.

Distinguished Professor of Atmospheric Science and Director of the Earth System Science Center at the University of Alabama in Huntsville. Since November 2000 he has been Alabama’s State Climatologist. See his bio at the U of AL website (from which this bio was taken).

Dr. Christy has served as a Contributor (1992, 1994, 1996 and 2007) and Lead Author (2001) for the U.N. reports by the IPCC in which the satellite temperatures were included as a high-quality data set for studying global climate change. He has served on five National Research Council panels or committees, has performed research funded by NASA, NOAA, DOE, DOT and the State of Alabama, and has testified 18 times for congressional committees.

  John Christy
His papers have been published in many journals, including ScienceNatureJournal of Climate, and The Journal of Geophysical Research. See the list here (with links).

Bron van al het bovenstaande: zie hier.

Crok, Marcel

Marcel Crok  

Marcel Crok (1971) studeerde scheikunde in Amsterdam en Leiden. In 1997 werd hij freelance wetenschapsjournalist na een stage bij het Chemisch Weekblad (tegenwoordig C2W). In 2001 werd hij redacteur bij Technologietijdschrift De Ingenieur en vanaf 2003 bij maandblad Natuurwetenschap & Techniek (NWT).

In februari 2005 publiceerde Crok in NWT een groot en kritisch verhaal over de hockeystickgrafiek (zie ook de Engelse versie). Dit verhaal maakte veel reacties los en sindsdien volgt hij het klimaatdebat op de voet. Later dat jaar leverde het hockeystickverhaal hem de eerste Glazen Griffioen op, een aanmoedigingsprijs voor jonge wetenschapsjournalisten.

 


Met het prijzengeld van de Glazen Griffioen en een bijdrage van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten werkte hij in de jaren 2008-2010 aan het boek De staat van het klimaat. In het boek onderzoekt hij of en zo ja hoe bewezen is dat CO2 schuldig is voor de recente opwarming op aarde en hoe gedegen het IPCC-rapport is. Van het boek zijn ongeveer 5000 exemplaren verkocht.

In 2012 vroeg het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) hem om het vijfde IPCC-rapport te reviewen. Daarnaast is Crok nauw betrokken bij het internationale discussieplatform www.climatedialogue.org. Dit platform is eveneens gefinancierd door het Ministerie van I&M.

Marcel Crok woont en werkt in Amsterdam en is te bereiken op marcel [punt] crok [at] gmail [punt] com of info [at] staatvanhetklimaat [punt] nl.

Contactgegevens:
Weesperzijde 80A
1091 EJ Amsterdam

tel: (06) 16 236 275

marcel [punt] crok [at] gmail [punt] com
www.staatvanhetklimaat.nl
www.climatedialogue.org
twitter: @marcelcrok
twitter: @climdialogue

Literatuur:

In februari 2005 publiceerde Crok in NWT een groot en kritisch verhaal over de hockeystickgrafiek (zie ook de Engelse versie).

Crok, Marcel (2010), De staat van het klimaat: een koele blik op een verhit debat, Amsterdam: uitg. Paradigma, 333p. met uitgebreid register en veel voetnoten voor literatuurverwijzingen etc. ISBN: 978-90-499-6040-7; Warm aanbevolen !
Kijk hier onder en luister wat Siemon ("dwarse") Roozendaal van dit boek vindt: een "must" voor klimaat-geïnteresseerden.

Begin 2016 verschijnt zijn tweede boek Hoezo 5 voor 12?
Een klein voorproefje n.a.v. de klimaat-conferentie in Parijs, eind 2015, leest U hier.

Marcel Crok en Rob de Vos schreven in 2018 tevens een ander rapport: "Waarom de KNMI-scenario's niet uit zullen komen"


Curry, Judith

Judith Curry met citaat over klimaatvariabiliteit


Ebell, Myron

Myron Ebell  

Former head of the EPA transition team after Trump's election.

Op 1 februari 2017 werd een interview met hem gepost op Climategate.nl met onderwerp: "Klimaatbeleid Trump": zie hier de video van zijn toespraak.


Geel, Bas van
Gezaghebbende sceptische wetenschapper en deelnemer aan de klimaatdiscussie.


 

Giaever, Dr. Ivar (Nobelprijswinnaar natuurkunde 1973)

Giaever is in 2011met een publiek statement teruggetreden uit de American Physical Society (APS) vanwege het feit dat deze beroepsvereniging global warming tot kanonieke waarheid heeft verklaard: climaatwetenschap verwordt daarmee tot religie. Lees meer hier over.

Zijn terugtreedbrief bevat onder meer de vraag: " how can you measure the average temperature of the whole earth for a whole year?" Volgens hem kan dat helemaal niet en zijn alle gebruikte grafieken derhalve volstrekt zinloos.

Zie ook wikipedia.

 

Beluister en bekijk de toespraak van Ivar Giaever op de 62e bijeenkomst van Nobel Laureaten in Lindau, 2013, en een kortere en recentere toespraak.

Zie ook hier

Zijn conclusie: klimaatwetenschap is een pseudowetenschap.


Gioiella, Leonardo da
Levert regelmatig geestige bijdragen aan climategate.nl


Gore, Al

Al Gore met wereldbol

Boek schrijver / film maker van An Inconvenient Truth (2006), London, Bloomsburry Publishing Plc., 36 Soho Square, London WID 3QY.ISBN 0 7475 8906 2, een schitterend uitgevoerd boek, 330 paginas in full colour, met vele feiten, getallen en opinies.
Lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden sinds 1976. Gekozen voor de Amerikaanse Senaat in 1984 en 1990; Sinds 1993 tot 2001 democratisch vice-president van de Verenigde Staten (onder de democratische president Clinton). Sinds zijn mislukte poging in 2000 om zelf president van Amerika te worden, houdt Gore zich intensief met de strijd tegen de klimaatverandering bezig. Het is misschien wel een beetje een gemakkelijk grapje, maar je zou al gauw denken dat de toch- net-geen-president-geworden man er voor heeft gekozen dan maar "de nieuwe kleren van de keizer" te gaan dragen.

Anderszijds was hij al als student van Prof. Revelle gegrepen door het onderwerp: bekijk de boeiende geschiedenis van Al Gore's flitsende loopbaan als politicus en klimaat-alarmist, op video gezet door AGW-scepticus John Coleman, 1e weerman van ABC's Good Morning America en oprichter van The Weather Channel. Zie de video !

   

Voor zijn bijdrage aan de wereldwijde discussie over klimaatverandering kreeg hij in 2007 de Nobelprijs voor de vrede, samen met het IPCC. Met de Vredesprijs voor Gore en het IPCC wil het comité 'helpen de aandacht te vestigen op de dreiging die de klimaatverandering vormt voor de wereld'. De winnaars krijgen de prestigieuze prijs (zie echter voetnoot onderaan) omdat ze 'de basis hebben gelegd voor de maatregelen die de opwarming van de aarde moeten tegengaan'. Maar een rechter van het British High Court (Hooggerechtshof) vond - eveneens in oktober 2007 - zijn film op minstens 9 punten meer propaganda dan wetenschappelijk onderbouwd feitelijk en oordeelde dat de Britse regering de - met een Oscar bekroonde - film alleen aan schoolkinderen mocht vertonen als de docenten vermelden dat er ook andere, wetenschappelijk onderbouwde, opvattingen bestaan over het zogenaamde klimaatprobleem en specifiek m.b.t. die genoemde 9 "errors". De rechter hoefde zich niet als wetenschapper in die 9 punten te verdiepen. Ze waren alle 9 al door de Britse regering bestempeld als inconsistent met de heersende wetenschappelijke opvattingen. Aldus Christopher Monckton (zie hier onder) die in zijn vernietigende critieken 35 "fouten" in de film vond en publiceerde, die te systematisch verwijzen naar "door mensen veroorzaakte opwarming van de wereld" om nog toevallige fouten te kunnen worden genoemd.

Zie ook de youtube film Al Gore's Inconvenient SCAM, Lies versus Lord Monckton Truth and Logic.

Anno 2011 is Gore niet blij met zgn. "climaatsceptici"; al hun argumentatie noemt hij "bull shit" (In NL: koeiestront): een naargeestig stukje taalvervuiling, naar mijn smaak (HHvdM). Al Gore opent op donderdag 29 september 2011 de EBF Conference in Martiniplaza, het jaarlijkse congres van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij houdt die dag een lezing over klimaatverandering, duurzaamheid en verantwoord leiderschap. Dit kort na 14 september, de dag dat hij zijn wereldwijde 24 uurs Climate Reality Project zal hebben gelanceerd.

In juli 2017 verscheen Gore's 2e film en boek : "An Inconveniant Sequel". In het kader daarvan werd hij op 24-7-2017 geïnterviewed door Bernie Sanders. Beluister het interview. Het begin ervan kunt U hier lezen.

house of Al Gore   Het huis van Al Gore ?: A perfect example of  "do as I say and not as I do !!"
Op internet wordt al sinds 2007 vergeleken hoe Al Gore's huis qua milieuonvriendelijkheid schril afsteekt tegen dat van de zo verguisde ex-president George Bush (zie voor diens huis hier boven bij "Bush, George"):
Het huis van Al Gore, nabij Nashville, Tennessee, wordt als volgt beschreven:
A 20 room mansion (not including 8 bathrooms) heated by natural gas. Add on a pool (and a pool house) and a separate guest house, all heated by gas. In one month this residence consumes more energy than the average American household does in a year. The average bill for electricity and natural gas runs over $2400 per month.  In natural gas alone, this property consumes more than 20 times the national average for an American home. This house is not situated in a Northern or Midwestern "snow  belt"  area. It's in the South.

Zie het cartoonfilmpje "Save Al Gore" waarin de draak wordt gestoken met zijn CO2 verslindende leefstijl en reizen , alsook met het idee dat het de mensen zijn die de aarde doen opwarmen.

Lees meer over Al Gore op de Nederlandse Wikipedia

Toen senator Al Gore nog nooit had gehoord van Osama Bin Laden

Voetnoot aangaande het winnen van de Nobelprijs:
Gore heeft voor zijn werk de Nobelprijs voor de vrede gekregen. Wat velen niet weten is dat de overige ("de echte") Nobelprijzen worden toegekend door de Zweedse Academie van Wetenschappen, na uitvoerige studies en  zorgvuldige selectieprocedures, maar dat de prijs voor de vrede wordt toegekend door een commissie van 4-5 personen uit het Noorse parlement. Dit heeft Alfred Nobel zo in zijn testament bepaald. Het is dus in feite een politieke prijs (Prof. Dick Thoenes in De Klimatosoof)Hansen, James
Vroeger hoofd van NASA's Goddard Institute for Space Studies.

James Hansen

On  June 23, 1988 James Hansen told a Senate committee that “the greenhouse effect has been detected and is changing our climate now.” At the time, Hansen was the head of NASA's Goddard Institute for Space Studies, and though his testimony was certainly not the first official warning about the “greenhouse effect”—a report to President Lyndon Johnson, in 1965, predicted “measurable and perhaps marked changes in climate” in the decades to follow—it was the first to receive national news coverage. The Times ran the story at the top of the front page, with a graph showing a long-term rise in average global temperatures. (bron: The New Yorker, Daily Comment 20 juni 2018).

 

Photograph by Charles Ommanney / The Washington Post / Getty

 

Happer, William


Heller, Tony
has a BS in geology from Arizona State University and a Master's degree in electrical engineering from Rice University.
(schreef ook onder pseudoniem Steven Goddard). Zie ook Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Goddard

Tony Heller  

Tony Heller produceert vele lezingen op Youtube, waarin hij aan de hand van o.a. historische krantenartikelen, maar ook a.h.v. historische grafieken uit wetenschappelijke publicaties, aangeeft hoe de wetenschap over bepaalde klimaatkwesties vroeger dacht, vaak met een hoge mate van consensus. Het historisch perspectief dat hij schetst stemt tot nadenken over de huidige stand van zaken in de wetenschap. Voorbeelden:

Tony Heller, 24 juli 2017 op Youtube: Scientific Consensus And Mass Delusion - 150 Years Of Scientific Insanity

Tony Heller geeft op 4 -2-2018 een lezing over temperuurverandering in de zee: Most Delusional Climate Alarmists Ever.


Hertzberger, Dr. Rosanne

Microbioloog en columnist voor o.m. de NRC (zie wikipedia).


Op 20-10-2018 schreef ze op nrc.nl/nieuws Opinie (zie hier indien de link is verbroken) een reactie, "Legt de wetenschapper het af in bullshitbingo?", op een artikel in Elsevier van 13-10-2018 van de hand van em. prof. dr. ir. Guus Berkhout en em. prof. dr. ir. Dick Thoenes: " Bekijk opwarming postitief. Weg met doem-scenario's". Zie ook hier of hier.

Ik gun haar nog vele artikelen te mogen schrijven over zaken waar ze echt verstand van heeft. Zie hier waarom.

  Rozanne Hertzberger

Hetzler, Jeroen

Jeroen Hetzler  


Ir. Jeroen Hetzler Studeerde bedrijfskunde en economie in Wageningen.

Hij is bestuurslid van De Groene Rekenkamer en schrijft critisch in het klimaatdebat op de websites van De groene Rekenkamer en Climatgate.nl


Jager, em. prof. Cornelis (Kees) de (Den Burg, 29 april 1921)

(Zie zijn website met artikelen)

Internationaal gerenommeerde Nederlandse sterrenkundige. Zie wikipedia

Voorzitter van de Stichting Scepsis (1987 tot 1998). "Een scepticus is gewoon een wetenschapper: het een kan niet zonder het ander".

Hij is van mening dat de zonnevlekken-activiteit van de zon de dominante factor is die de temperatuur op aarde regelt en dat de CO2-concentratie hierbij een volstrekt ondergeschikte rol speelt. Zie het interview uit 2009 met Theo Richel op Youtube.

Zie ook: Kees de Jager, superreus van de Nederlandse sterrenkunde

 

  Prof Kees de Jager, sterrenkundige

Jones, Phil

Voormalig Director of the Climate Research Unit at East Anglia University (UK): kwam in november 2009 onder vuur wegens gehackte of gelekte (?) emails, bekend als de "climatgate-affaire". Hij moest aftreden.

Uiteindelijk komt de aap uit de mouw, melden diverse media 15-2-2010.
Phil Jones heeft toegegeven dat de aarde eerder periodes van opwarming heeft gekend. De recente klimaatopwarming is niet uniek en niet significant. Dat zei Jones in een interview met de BBC. Jones kreeg vragen van wetenschappers en klimaatsceptici voorgelegd. Het interview is opmerkelijk, omdat Jones een van de wetenschappers was die de zogenaamde hockeystickgrafiek verdedigde waaruit moet blijken dat de aarde de laatste jaren sterk opwarmt. Nu geeft Jones toe dat de aarde tussen 1910 en 1940 en tussen 1975 en 1998 eenzelfde periode van opwarming heeft gekend.

Middeleeuwen
Ook houdt Jones rekening met de mogelijkheid dat de aarde in de middeleeuwen een warmer klimaat heeft gekend. Dit is een van de argumenten die vaak door klimaatsceptici wordt aangevoerd, omdat als de aarde in de middeleeuwen een vergelijkbare warme periode heeft gekend, de recente opwarming mogelijk ook niet door de mens is veroorzaakt.

Verberg de afkoeling
Een van de meest kwalijke citaten uit de gehackte e-mailcorrespondentie is de zin 'verberg de afkoeling'. Jones ontkent nu dat dit op recente temperatuurdalingen sloeg. Jones beaamt nu dat de temperatuur sinds 2002 daalt, maar benadrukt dat deze afkoeling wetenschappelijk niet significant is. De opwarming sinds 1995 ook niet, erkent de klimaatwetenschapper. (bron: Marlou Visser in Elsevier.nl d.d. 15-2-2010)

De CRU blijft overigens ook anno 2012 nog weigerachtig om basis-onderzoeksgegevens over boomringonderzoek in Siberië vrij te geven. Slecht uiterst moeizaam en na een formeel beroep op de Britse Freedom of Information Act uit 2000 worden data deels vrijgegeven aan Steven McIntyre (Die Michael Mann's hockystickgrafiek over recente opwarming der aarde onderuit haalde als zijnde een methodologisch artefact). Deels......., want wellicht is er niet alleen onwil, maar is Phil Jones ze gewoonweg "kwijtgeraakt" (link werkt helaas niet meer).


 

Phil Jones

Phil Jones, de geplaagde klimaatprofessor zegt dat zijn leven sinds climategate verschrikkelijk is geweest

Hij wilde zijn oorspronkelijke temperatuurdata beslist niet vrijgeven aan andere onderzoekers (zie de gehakte e-mail hier onder), wat in de wetenschap een "doodzonde" is: want alle gegevens horen te kunnen worden geferifieerd en gerepliceerd in vervolgonderzoek.
"We have 25 or so years invested in the work. Why should I make the data available to you, when your aim is to try to find something wrong with it ".
Phil Jones, Director of the Climate Research Unit at East Anglia University
Climategate e-mail to Warwick Hughes, 2004
(bron: gevonden op climategate.nl d.d. 18-3-2017)
Jones: climate History- book   History and Climate: memories of the future ?

P. D. Jones / A. E. J. Ogilie / T. D. Davies / K.R. Brifa,

Kluwer Academic Pub, 2001

ISBN-10:   0306465892
ISBN-13:   9780306465895

Most studies of the impacts of climate change consider impacts in the future from anthropogenic climate change. Very few consider what the impacts of past climate change have been. History and Climate: Memories of the Future? contains 13 interdisciplinary chapters which consider impacts of change in different regions of the world, over the last millennium. Initial chapters assess evidence for the changes, while later chapters consider the impacts on agriculture, fisheries, health, and society. The book will be of interest to anyone working in the field of climate change and history.

Kouffeld, prof. ir Rob

Gezaghebbende sceptische wetenschapper en deelnemer aan de klimaatdiscussie.


hans Labohm

Labohm, Hans
(zie wikipedia)
Onafhankelijk econoom en publicist. Samen met Dick Thoenes en Simon Rozendaal is hij co-auteur van "Man-Made Global Warming: Unravelling a Dogma". Hij is (kritisch) "expert reviewer" van het IPCC-Intergovernmental Panel on Climate Change. Lees diverse artikelen van Hans Labohm. Hij is tevens adviseur van de Groene Rekenkamer.

Zie hier een interview (van een uur) van Labohm door Hajo Smit (Café Weltschmerz) met als onderwerp "Klimaatpolitiek met Donald Trump".

 
"de heersende opvattingen over klimaat vormen een ernstig geval van collectieve verstandsverbijstering". Zie hier of hier voor de context van deze uitspraak, die hem door velen niet in dank werd afgenomen en waardoor zijn loopbaan een onverwachte wending kreeg.

Labohm werd geboren in 1941. Hij studeerde economie en economische geschiedenis aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Na zijn militaire dienst was hij vanaf 1967 voor het Ministerie van Defensie werkzaam bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de NAVO in Brussel. In 1971 trad hij toe tot de Buitenlandse Dienst en werd hij uitgezonden naar Zweden. Na terugkeer in Nederland, in 1974, werkte hij in verschillende functies op het Ministerie van Buitenlandse Zaken: vanaf 1978 als plaatsvervangend Adviseur Beleidsplanning. Van 1987 - 1992 was hij plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) te Parijs. Sinds september 1992 was hij als gastonderzoeker en adviseur van de directie aan het instituut Clingendael verbonden. Hij publiceerde geregeld in onder andere Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, de Volkskrant, de Internationale Spectator en Liberaal Reveil. Maar vanwege zijn scepsis over de AGW-hypothese werden zijn bijdragen door de "mainstream media" allengs geweigerd , wat hij heeft ervaren als een "berufsverbot". Vanaf 2002 was hij als columnist aan de Amerikaanse website van 'Tech Central Station' verbonden. Na jarenlang voor De Dagelijkse Standaard (DDS) te hebben geblogd, schrijft hij vanaf juni 2015 voor Climategate.nl en Jalta.

Lees ook wat Wikipedia schrijft over Labohm


Prof. Kees de Lange  

Lange, Prof. Dr. C.A. (Kees) de
studeerde wis-, natuur- en sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in de Theoretische Chemieaan de Universiteit van Bristol. De Lange was werkzaam als onderzoeker bij Shell en als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam voor hij in 1984 benoemd werd tot hoogleraar moleculaire spectroscopie aan de Vrije Universiteit. Van 1988 tot 2008 was hij hoogleraar laserspectroscopie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is emeritus hoogleraar fysische chemie en chemische fysica aan zowel de UvA als de VU. Zijn research betreft atmosferische chemie en fysica, en magnetische resonantie, alsmede het ontwikkelen van complexe fysische modellen. Zijn onderzoek is vastgelegd in enige honderden publicaties. Hij is tot op de huidige dag actief in wetenschappelijk onderzoek. In de periode 2011-2015 was hij als een van de zeer weinige bèta’s lid van de Eerste Kame namens de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF).

Net als Kees Lepair is hij een critisch lid van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging- NNV en hun pogingen (anno 2017) om zich als vereniging met stelligheid te scharen achter de hypothese (maar voor de NNV is het zeker weten) dat menselijke uitstoot van CO2 de wereld alarmerend op zou warmen. Lees bv. hier en hier samen met Kees Lepair. Op 3-12-2017 schreef hij in Opiniez "Wat natuurwetenschap is en waarom klimatologie dat niet is - Verpolitiekte, agressieve kongsi van alarmisten"

Prof. Richard S. Lindzen-MIT   Lindzen, Prof. Richard S.
(born February 8, 1940) is an American atmospheric physicist known for his work in the dynamics of the middle atmosphere, atmospheric tides, and ozone photochemistry.

He has published more than 200 scientific papers and books.

From 1983 until his retirement in 2013, he was Alfred P. Sloan Professor of Meteorology at the Massachusetts Institute of Technology.


He was a lead author of Chapter 7, "Physical Climate Processes and Feedbacks," of the Intergovernmental Panel on Climate Change's Third Assessment Report (from 2001) on climate change.

He has criticized the scientific consensus about climate change and what he has called "climate alarmism."
(Bron van al het bovenstaande: Wikipedia d.d. 31-8-2018).

De CAGW-theorie (Catastrofale door mensen veroorzaakte opwarming van de wereld) bestempelt hij tijdens een lezing van 8-10-2018 in Londen voor The Global Warming Policy Foundation als "An implausible conjecture backed by false evidence and repeated incessantly has become politically correct ‘knowledge,’ and is used to promote the overturn of industrial civilization" (bron: Breitbart.com).

Lindzen was de initiatiefnemer van een petitie aan Donald Trump, waarin werd gepleit om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Deze petitie en zijn ondertekenaars zijn (hier en ook hier) te vinden. Het zijn allen wetenschappelijk klimatologen met een bewezen staat van dienst. Ook de instituten en universiteiten waaraan zij zijn verbonden, worden bij naam genoemd. De lijst leest als een ‘Who’s Who’ van het Amerikaans klimaatonderzoek (bron: climategate.nl van 31-8-2018: Mondiale samenzwering van narcistische klimaatneurotici?).

Lindzen-AGW is a delusion


Bjorn Lomborg  

Lomborg, Bjørn
Deense statisticus / econoom, die over het algemeen waarschuwt dat we ons geld beter kunnen besteden aan aanpassingen aan klimaat-veranderingen, dan aan (waarschijnlijk vergeefse) pogingen de klimaatveranderingen te voorkomen. Hij (en zijn uitgever Cambridge University Press) werden verketterd vanwege zijn boek The Skeptical Environmentalist. Met name Scientific American "nagelde hem" , in een 11 pagina's lange tirade, "aan het kruis" als een echte ketter, zoals de Kerk vroeger Galileo vervolgde. Zijn pogingen tot verweer werden door het tijdschrift ernstig gefrustreerd. Zie Michael Crichton (2003, pagina 11) voor de details en zijn droevige conclusie: "Of course, any scientist can be charged as Galileo was charged. I just never thought I’d see the Scientific American in the role of Mother Church".

Wikipedia schreef (gevonden op d.d. 6-6-2017) het volgende over hem:

Bjørn Lomborg (Frederiksberg, 6 januari 1965) is een Deens politicoloog, statisticus en publicist. Hij is adjunct-professor aan de Copenhagen Business School en directeur van het Copenhagen Consensus Center.

Lomborg werd wereldwijd bekend na de uitgave van het omstreden boek The Skeptical Environmentalist (2001), waarin Lomborg beweerde dat de wetenschappelijke voorspellingen van de opwarming van de Aarde niet realistisch en te pessimistisch waren. Hoewel het boek door verschillende recensenten goed onthaald werd, kwam er veel kritiek van veel wetenschappers op het studiemateriaal en de methodes van Lomborg. Er kwam zelfs een klacht over wetenschappelijke fraude tegen Lomborg, die in eerste instantie bevestigd werd door een onderzoekscommissie, maar die uiteindelijk na tussenkomst van het ministerie onbeantwoord bleef omdat het boek niet als wetenschappelijk kon worden beschouwd.

Van 2002 tot 2004 leidde Bjørn Lomborg het Deense Institut for Miljøvurdering. In 2002 richtte hij Copenhagen Consensus op, een denktank die de effecten van inzet voor verschillende goede doelen (zoals ziektebestrijding, schoon water of klimaatverandering) welvaartseconomisch kwantificeert. Lomborg werd in 2004 door het tijdschrift Time verkozen tot een van de invloedrijkste personen van dat jaar.

Sinds The Skeptical Environmentalist heeft Lomborg verschillende andere boeken uitgegeven. Zo was hij de redacteur van Global Crises, Global Solutions (2004), How to Spend $50 Billion to Make the World a Better Place (2006) en Solutions for the World's Biggest Problems - Costs and Benefits (2007). In 2007 verscheen ook Cool It: The Skeptical Environmentalist's Guide to Global Warming, waarin Lomborg de bevindingen uit zijn eerste boek herhaalt en stelt dat maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan weggesmeten geld zijn. In 2010 volgde er een documentairefilm onder dezelfde naam. Lomborgs recentste boek is Smart Solutions to Climate Change, Comparing Costs and Benefits (2010).


Lubach, Arjen
(zie wikipedia)

Op 2-4-2017 hekelt Arjen Lubach politici die over het klimaat vooral op korte termijn zouden denken, behalve Ed Nijpels, die voorspelt dat er binnenkort een bijzonder duur klimaat-konijn uit de hoge hoed zal worden getoverd.Een jaar later blijkt het konijn al uit de hoge hoed gesprongen. Honderden miljarden voor "energietransitie" vliegen ons om de oren in een poging het klimaat "te redden".

 

Lubach en het klimaat-konijn van Ed Nijpels
Klik hier voor de video van arjen Lubach op 2-4-2017 over klimaatpolitiek


Macron, Emmanuel

President van Frankrijk sinds mei 2017: zie Wikipedia .

Hij had grote kritiek op USA-president Trump's terugtrekken uit het klimaatverdrag van Parijs. Maar zijn klimaatbeleid voor Frankrijk wordt in augustus 2018 ook hevig bekritiseerd.

 

 

  Macron-make the planet great again


Mann, Michael:
Prof. Michael E. Mann, roemrucht auteur van de zgn. hockeystick temperatuurgrafiek.

 

Michael Mann, author of the infamous hockystick graph of earth tmperature

 


Wikipedia (d.d. 9-12-2016) schrijft er het vogende over:

"Mann is de hoofdauteur van de zogenaamde hockeystick-grafiek (in 1998 gepubliceerd in het tijdschrift Nature door Mann, Bradley en Hughes), een indirecte reconstructie van de temperatuur op het Noordelijk halfrond sinds het jaar 1000 aan de hand van zogenaamde "proxies", zoals groeiringen van bomen. Latere reconstructies maken gebruik van onder andere koralen.
De hockeystick zou aantonen dat de temperaturen na een redelijk vlak verloop, zonder een uitgesproken Middeleeuws klimaatoptimum, na het jaar 1900 plots sterk omhoog gingen. En dat het afgelopen decennium warmer is dan het het in het voorbije millennium is geweest.
Nadat de hockeystick-grafiek was verschenen in een rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (in 2001) werd de grafiek in 2003 bekritiseerd door de Canadese statisticus Stephen McIntyre en econoom Ross McKitrick, die vraagtekens zetten bij de juistheid van de grafiek. De discussie ging over het al dan niet juist gebruiken van de hoofdcomponentenanalyse.
Op vraag van het Amerikaans Congres deed de United States National Research Council onderzoek naar de grafiek en kwam tot de conclusie dat er inderdaad een aantal statistische problemen waren met de grafiek, maar dat die de hoofdconclusie niet aantastten. Daarenboven stelde het rapport dat de conclusies in overeenstemming waren met onderzoeken van andere wetenschappers.[1]

Mann was van 1999 tot 2005 docent aan de Universiteit van Virginia. Daarna verhuisde hij naar de Pennsylvania State University waar hij in 2009 de promotie tot professor kreeg.
"

 

Dr. Mann received his undergraduate degrees in Physics and Applied Math from the University of California at Berkeley, an M.S. degree in Physics from Yale University, and a Ph.D. in Geology & Geophysics from Yale University. His research involves the use of theoretical models and observational data to better understand Earth's climate system.

Dr. Michael E. Mann was Distinguished Professor of Atmospheric Science at Pennsylvania State University, with joint appointments in the Department of Geosciences and the Earth and Environmental Systems Institute (EESI). He was also director of the Penn State Earth System Science Center (ESSC).

Dr. Mann was a Lead Author on the Observed Climate Variability and Change chapter of the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) Third Scientific Assessment Report in 2001 

Mann trok zich in mei 2017 definitief terug uit de wetenschap, naar zijn zeggen murw geslagen door de veelheid aan kritiek en processen die hij te verduren kreeg n.a.v. zijn werk. Zie het commentaar in The New York Times van 7 mei 2016.


Stepen McIntyre  

McIntyre, Steven

Canadees en wiskundige die in de mijnbouw ervoer wat "due diligence" onderzoek moet inhouden: terug naar de oorspronkelijke data ! En niet alleen genoegen nemen met de gepresenteerde grafieken.

Ontmaskerde de roemruchte hockystick-grafiek m.b.t. opwarming van de aarde (in 1998 gepubliceerd in het tijdschrift Nature door Mann, Bradley en Hughes) als een statistisch-methodologisch artefact. Lees p. 81-103 van Marcel Crok's De Staat van het Klimaat.

Die hockeystockgrafiek was in 2001 het icoon van het derde rapport van het IPCC.


Zijn website: climateaudit.org


Monckton of Brenchley  

Monckton of Brenchley, Christopher
(Voluit: Christopher Walter, Third Viscount Monckton of Brenchley)
Voormalig politiek adviseur van Margareth Thatcher in de tijd dat ze premier van Groot Brittannië was.
Kritikaster van Al Gore's film en boek An Inconvenient Truth: lees hier en nu zijn lijst met 35 in die film gevonden fouten: 35 Inconvenient Truths: The errors in Al Gore's Movie.
Sinds 2013 is hem verboden nog langer VN klimaatconferenties bij te wonen: hij is duidelijk te critisch over deze conferenties: zie de video en verbaas U over wat de media U nooit over deze conferenties hebben verteld......
In 2015 publiceerde hij een lange lijst van mensen die de vrijheid van meningsuiting op klimaat-gebied willen beperken en de "dissidenten" willen straffen.
Monckton's contactgegevens zijn:
email: monckton@mail.com
tel: +44 1882 632341
Ook via de SPPI

zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=K21amuBJcoE en daarop volgende You-tube video's met Monckton

En geniet van zijn Engelse humor aan het begin van een lezing vol feitelijkheden op klimaatgebied. Het eerste is leuk voor wie van Engelse humor houdt, het laatste is ronduit schokkend.

Zie de video waarin hij uitlegt dat alle pogingen tot CO2 reductie zinloos zijn en nooit enig effect kunnen hebben op het klimaat.


Moore, Patrick
BSc Biology PhD Ecology,

Patrick Moore: The science is not settled  

co-founder of Greenpeace, 15 yr. leader,
dropped out in '86 to be
The Sensible Environmentalist. Science & logic, not sensation & fear.

@EcoSenseNow

Bekijk de Video-toespraak (26 -7-2015) van Patrick Moore co-founder of Greenpeace: "What They Haven't Told You about Climate Change"


Mulderink, ir Jan

Gezaghebbende sceptische wetenschapper en deelnemer aan de klimaatdiscussie.


Nova, Joanne
website: http://joannenova.com.au/
See Wikipedia

Joanne Nova is an award winning science writer from Australia.

Author of The Skeptics Handbook (16 p. only, 2009) with over 200,000 copies distributed and translated by volunteers into 15 languages. Regular guest on Outsiders, Sky TV. The winner of the international Best Topical Blog in 2015, her blog reaches over 50,000 people each month including Senators, MPs, scientists and journalists.

  Joanne Nova, schrijfster van The Skeptics Handbook, waarvan anno 2018 meer dan 200.000 ex. van zijn verkocht


Pachauri, Rajendra K.,
Voormalig voorzitter van het IPCC

Pachauri, IPCC chairman


Kees le Pair   le Pair, dr. Kees
Dr. C. (Kees) le Pair was 31 jaar verbonden aan organisaties van natuurkundig en technisch onderzoek. In 1968 trad hij toe toe tot de directie van de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie, FOM. In 1981 werd de Technologiestichting STW opgericht. Hij was de eerste directeur en bleef dat tot zijn pensioen in 1999. Daarnaast was hij lid van de Algemene Energieraad en lid van de Raad voor het Defensieonderzoek. Hij ontving De Zilveren Penning van de Koninklijk Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Technische Universiteit Delft promoveerde hem tot eredoctor in alle daar bloeiende wetenschappen.

 

Pielke Jr.

Roger Pielke Jr.

 

 

About Me (updated September 2018)

Roger Pielke, Jr. has been on the faculty of the University of Colorado since 2001, where he teaches and writes on a diverse range of policy and governance issues related to science, innovation, sports. Roger holds degrees in mathematics, public policy and political science, all from the University of Colorado. In 2012 Roger was awarded an honorary doctorate from Linköping University in Sweden and was awarded the Public Service Award of the Geological Society of America. In 2006, Roger received the Eduard Brückner Prize in Munich, Germany in 2006 for outstanding achievement in interdisciplinary climate research. Roger served as a Senior Fellow of The Breakthrough Institute from 2008 to 2018. He has been a Distinguished Fellow of the Institute of Energy Economics, Japan since 2016. Before joining the faculty of the University of Colorado, from 1993 to 2001 Roger was a Scientist at the National Center for Atmospheric Research.

His books include The Honest Broker: Making Sense of Science in Policy and Politics published by Cambridge University Press (2007), The Climate Fix: What Scientists and Politicians Won’t Tell you About Global Warming (2010, Basic Books) and The Edge: The War Against Cheating and Corruption in the Cutthroat World of Elite Sports (Roaring Forties Press, 2016).

His most recent book is The Rightful Place of Science: Disasters and Climate Change (2nd edition, 2018, Consortium for Science, Policy & Outcomes).

Alarmists have worked long and hard to discredit Roger Pielke Jr., because he tells us about the IPCC and peer-reviewed research. Things that violate the “narrative” about our imminent doom.

They really do not want you to read the revised second edition of The Rightful Place of Science: Disasters & Climate Change. See a review of the first edition. Here is the publisher’s summary:

“After nearly every hurricane, heatwave, drought, or other extreme weather event, commentators rush to link the disaster with climate change. But what does the science say?

“In this fully revised and updated edition (2018) of Disasters & Climate Change, renowned political scientist Roger Pielke Jr. takes a close look at the work of the Intergovernmental Panel on Climate Change, the underlying scientific research, and the climate data to give you the latest science on how climate change is related to extreme weather. What he finds may surprise you and raise questions about the role of science in political debates.”

 

the Rightful Place of Science-Pielke Jr.-2018


Pielke Sr.


Poels, Marijn

Marijn Poels heeft in 2017 een film-documentaire gepresenteerd met als titel "The Uncertainty has Settled". Zie hier de trailer.

Sietske Bergsma beschrijft op Climategate.nl van 17-6-2017 in een interviewe met Poels hoe zijn film door de theaters en "mainstream media" wordt genegeerd (geboycot).

In 2018 volgde zijn vplgende film Paradogma als 2e van een drieluik. Zie ook hier over weer een artikel van Sietske Bergsma van 29-9-2018.

  Marijn Poels

Pruitt, Scott

Scott Pruitt, administrator Environmental Protection Agency  

Door president Trump eind 2016 aangesteld als nieuw hoofd van de Environmental Protection Agency.

Zie verder op Wikipedia voor zijn loopbaan. En hier voor het akkoord van Parijs.


Richel, Theo
Maker van de websites van de Groene Rekenkamer, een website met een kritisch visie op de huidige klimaatcommotie.
Hij is free lance journalist, die vroeger bij de Vereniging Milieudefensie en bij Vara’s Vroege Vogels werkte  maar in de loop der jaren zijn geloof - de overtuiging dat het milieu steeds verder aftakelt is een vorm van religie - verloor. Email: theo@richel.org

Per mei 2010 zoekt hij sponsors voor een kritische film over windmolenparken, die helemaal geen CO2-uitstootbesparing opleveren, zoals bijna iedereen denkt. Ook een kleine bijdrage is welkom en levert U de documentaire op CD op ! Lees verder op hun website. U kunt een film van Richel en emeritus hoogleraar Lepair bekijken op Youtube.

Foto: Sam Richel------->

 
Theo Richel

Roosmalen, Marc van

Marc van Roosmalen
 
Tilburger van geboorte (1947) - ooit Braziliaan van nationaliteit (hij strijdt om zijn verloren Nederlanderschap te herwinnen) - briljant wetenschapper - belangrijkste kenner van het Amazonebekken dat hij blootsvoets doorkruiste - ontdekker van maar liefst twíntig nieuwe zoogdieren - schrijver van prachtige natuurboeken - onvermoeibaar activist voor het behoud van het regenwoud - met de dood bedreigd door belanghebbenden bij illegale houtkap – gedetineerd in een van de beruchtste gevangenissen van Brazilië - op de vlucht voor de Braziliaanse justitie - ondergedoken in Nederland dat (anno 2009) weigert hem de status van vluchteling te verlenen. Lees meer over Marc van Roosmalen.

Rörsch, prof. dr. ir Arthur

Emer. hoogleraar in de biochemie en moleculaire genetica, Universiteit Leiden

Hij was 15 jaar lid van de raad van bestuur van TNO

Auteur van Science Friction (Uitg. Elmar, 256 p. met illustr., ISBN 978-90-389-2553-0): hij ergert zich aan het klimaatdebat, dat volgens hem niet open, eerlijk en rationeel wordt gevoerd en waarin autoriteiten als het IPCC van de VN en het KNMI plus groepen als Green Peace elk critisch geluid negeren of belachelijk maken.
Hij begint zijn boek met een stelling van Thomas Huxley: "autoriteiten, discipelen en scholen zijn de vloek van de wetenschap".

Rörsch hoopt dat de crisis in de wetenschap kan worden opgelost door het altijd maar weer stellen van drie cruciale vragen. Hoe weten we iets ? Waarom geloven we het ? Waar is het bewijs ?

In een interview in de Telegraaf van 13-12-2009 noemt hij Klimatologie een zieke wetenschap.

 

 

Arthur Roersch

Tevens oprichter van de Partij voor de Planten.
Zie ook hier.


Rozendaal, Simon (1951)
Hij houdt in zijn weblog 'Zeker weten!' de wetenschap bij. Rozendaal studeerde scheikunde aan de universiteit van Delft, richtte bij NRC Handelsblad de wetenschapsbijlage op en is sinds 1986 wetenschapsredacteur van Elsevier. Voor zijn journalistieke werk ontving hij in 1979 de Glaxo-award en in 1990 de Van Marum penning. Rozendaal is erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, presenteerde diverse wetenschaps- programma’s op televisie en heeft zo’n vijftien boeken geschreven (bron: www.elsevier.nl, dec. 2009).

Bij zijn afscheid als wetenschapsredacteur bij Elsevier Weekblad schreef Hans Labohm op 10-9-2017 een overzicht van zijn werk en ideeën op climategate.nl.

 
Simon Rooosendaal
"Hij bestrijdt al jaren met feiten de dwangmatige logica dat de mens van alles de schuld is." (Bron: Klimaat, Elsevier Speciale Editie, 2009, p. 3). Tevens is hij van mening dat de klimaatwetenschap te veel met de politiek is vervlochten: lees zijn artikel hierover in Trouw van 10-2-2010.

Bekijk de videopresentaties onder zijn "pseudoniem" Dwarse Rozendaal:

- videopresentatie: klimaatspecial I: over de opwarming van de aarde en het broeikaseffect.
- videopresentatie (uit ca. november 2009) over de temperatuur op aarde die sinds 1998 tot heden niet opwarmde, wat door de pers nogal eens "vergeten wordt".
- videopresentatie
over Creationisme, Intelligent Design en Darwin's evolutietheorie.
- Kerst-videopresentatie
over het "extreem warme jaar 2009"
- videopresentatie over verwacht toenemend autobezit bij invoering van de kilometerheffing (en daarmee afschaffing van belasting op bezit van auto's)
- videopresentatie: minister Cramer accepteert van haar klimaatwetenschappers geen enkele fout meer, maar er worden er nog wel wat gevonden.
- videopresentatie over wat we nog wel en niet meer in de supermarkt kunnen kopen vanwege druk van de milieubewegingen.
(overigens zou ik (HHvdM) graag horen en zien dat Dwarse Rosendaal zich het lot van batterijkippen en loonslaven wel aan zou trekken al hoeft dat van mij niet direkt op de manier van sommige milieufanaten. Er zijn genoeg redelijke en democratisch ingestelde mensen die graag zien dat mens en dier netjes behandeld worden, zonder dat ze om die reden tot extremisme vervallen. En zonder enige sociaal-maatschappelijke druk zullen vele misstanden in de wereld nooit worden aangepakt).


- videopresentatie: over de Europese Natura 2000 richtlijn en hoe goed het met de Nederlandse natuur gaat.Singer, S. Fred, Phd.
Emeritus hoogleraar omgevingswetenschappen aan de Universiteit van Virginia (USA);

Oprichter (in 2005) van de NIPCC- Nongovernmental International Panel on Climate Change, de kritische tegenhanger van het verpolitiekte IPCC. Hij is de redacteur van hun eerste rapport (800 pagina’s dik!), Climate Change Reconsidered, in maart 2008 en hij is met Idso en Carter weer hoofdauteur van het Climate Change Reconsidered , 2011 Interim report.

Vaak wordt de sceptici verweten dat ze niets wetenschappelijks of peer-reviewed publiceren, maar er is een schat aan peer-reviewed sceptische wetenschappelijke literatuur, waarvan deze uitgaven getuigen. Gratis, en zeer de moeite waard, ook als naslagwerken!

S. Fred Singer is professor emeritus at the University of Virginia and director of the Science & Environmental Policy Project. His specialty is atmospheric and space physics. An expert in remote sensing and satellites, he served as the founding director of the US Weather Satellite Service and, more recently, as vice chair of the US National Advisory Committee on Oceans & Atmosphere. He is a Senior Fellow of the Heartland Institute and the Independent Institute. He co-authored the NY Times best-seller “Unstoppable Global Warming: Every 1500 years.” His ideas on SLR are discussed in “Hot Talk, Cold Science: Global Warming’s Unfinished Debate,” published by The Independent Institute, Oakland, CA, 1997. In 2007, he founded and has since chaired the NIPCC (Nongovernmental International Panel on Climate Change), which has released several scientific reports.

 

S. Fred Singer

 

Hij is co-auteur van het boek Unstoppable Global Warming:

Singer, S. Fred and Avery, Dennis T. (2006 / 2008), Unstoppable Global Warming: every 1500 years,
Paperback, 264 pagina's | Rowman & Littlefield | Revised edition | januari 2008.
Hard cover, 260 pagina's | Rowman & Littlefield | illustrated edition | oktober 2006.

 

Sluijter, prof. dr. ir Frans

Gezaghebbende sceptische wetenschapper en deelnemer aan de klimaatdiscussie.


Smit, Hajo

Hajo Smit Ir. Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af in milieuhygiëne aan de Wageningen Universiteit met als hoofdvakken meteorologie en klimaatmodellering. In het kader van zijn afstudeeronderzoek deed hij 3 maanden onderzoek onder Paul Crutzen op het Max Planck Institute for Chemistry en, mede dankzij een subsidie van het Ministerie van VROM, ook 12 maanden aan het Department of Atmospheric Sciences van de Universtity of Illinois at Urbana Champaign. Tussen beide buitenlandperiodes was hij betrokken bij de Nederlandse IPCC-delegatie onder leiding van Pier Vellinga. Als freelancer ontwikkelde hij zich autodidactisch tot journalist, communicatiespecialist (oude en nieuwe media) en bouwde hij grote ervaring op als weblogger. Sinds 2008 houdt hij zich weer intensief studerend en netwerkend bezig met de klimaatwetenschap. Aanvankelijk puur op de achtergrond. Pas met de start van Climategate.nl treedt hij als klimaatdeskundige naar buiten. Zie hier een 'Café Weltschmerz" -intervieuw van ca. . 1 uur dat hij eind 2016 afnam van Hans Labohm, initiator van het "climaat-sceptische" web-blog Climategate.nl. Interview-onderwerp: Klimaatpolitiek met Donald Trump.  

Tennekes, prof. dr. ir Henk

Gezaghebbende sceptische wetenschapper en deelnemer aan de klimaatdiscussie.


Thieme, Marianne
Marianne Thieme
 

Sinds 2006 tot heden (dec. 2009) 2e kamer fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren en al sinds 2002 politiek leider van die partij. Ze is een fervent tegenstander van de Nederlandse bio-industrie: lees en beluister haar standpunten over de Nederlandse melkveehouderij en het "ruimingsbeleid" bij de geiten-houderij vanwege de in 2009 uitgebroken Q-koorts.

Lees meer over Marianne Thieme op Wikipedia


Thoenes, prof. dr. ir. Dick
Dick Thoenes  

Dick Thoenes is emeritus hoogleraar chemische proceskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven

Hij is co-auteur van ‘Man-Made Global Warming: Unravelling a Dogma‘.

Op 18 juli 2017 schreef hij op climategate.nl een artikel "Klimaatverandering, Klimaatalarmisme en Klimaatbeleid"

Op 29-8-2018 schreef hij op climategate.nl een artikel "Hel en Verdoemenis - ofwel Het Grote Misverstand" (Link verbroken ? kijk dan hier)

Dick Thoenes is van huis uit chemicus. Hij heeft in zijn loopbaan vele functies bekleed in het bedrijfsleven en wetenschap. Onder de belangrijkste daarvan kunnen worden genoemd: Directeur research 'Akzo Salt & Basic Chemicals', Hengelo, en Hoogleraar chemische technologie aan de Technische Universiteit, Eindhoven. Daarnaast was hij voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Hij werd tevens verkozen tot 'Foreign member of the Royal Swedish Academy of Engineering Sciences (IVA)', Stockholm. Zijn belangrijkste wetenschappelijke publicatie is: 'Chemical Reactor Development, from Laboratory Synthesis to Industrial Production' (Kluwer Academic Press, Dordrecht, 1994, tweede druk 1998). - Andere publicaties zijn: Co-auteur van 'Man-Made Global Warming: Unravelling a Dogma', door Hans Labohm, Simon Rozendaal en Dick Thoenes (Multi-Science Publishing Co., 2004) Co-auteur van 'Klimaatverandering op een waterplaneet', door Arthur Rörsch, Dick Thoenes en Florens de Wit (Veen Magazines, 2005). Klimaatverandering, mythe of werkelijkheid, (www.klimatosoof.nl, 2009).


Trump, Donald
Donald Trump  

In november 2016 gekozen tot 45e president der Verenigde Staten, vlak nadat zijn voorganger, president Obama het klimaat-akkoord van 2015 in Parijs ratificeerde.

Op 1 juni 2017 kondigt president Trump in een lange speech aan dat de USA zich terugtrekt uit het Parijs-akkoord: zie de video.

Vooralsnog lijkt Trump de enige wereld-leider die 'De Kleren van de Keizer" niet ziet. Hij noemt de klimaathysterie "a hoax".

 

Hij wijst op de enorm grote schade die het akkoord aan de economie van de USA zou toebrengen, dat de USA hun politiek-economische zelfstandigheid kwijt zouden raken en dat als alle landen zich al aan het akkoord zouden houden ze met al die maatregelen slechts 0,2 graad Celsius minder opwarming zouden bereiken in het jaar 2100.

Trump is miljardair en een van de rijkste mensen ter wereld.
Zie hier de video over zijn privé Boeing (van 100 miljoen $) en helicopter en nog 8 andere dure bezittingen.


Udo, prof. dr. Fred

heeft gestudeerd en is gepromoveerd in de kernfysica aan de Universiteit van Amsterdam.

Als senior onderzoeker heeft hij gewerkt aan grote experimenten opgesteld bij de versnellers van CERN.

Daarnaast was hij buitengewoon hoogleraar experimentele elementaire deeltjesfysica aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Na zijn pensionering heeft hij gewerkt aan kritische analyses van windenergie.
Een overzicht van dit werk is gepubliceerd in Europhysics News en is hier te vinden.

  Fred Udo


Op de zijn website Windenergie staan veel van zijn publicaties over dit onderwerp. ------------- Zie hier voor zijn publicaties op climategate.nl


van Ulzen, Gert Jaap

Gert Jan van Ulzen  

Consultant International Trade & Development at CConsult en Christelijke Hogeschool Windesheim te Leeuwarden. Linkedin

Schrijft regelmatig critisch over energietransitie in NL op Climategate.nl

Het energieakkoord als duurzaam fiasco,
€ 37,7 miljard voor 1,43% extra duurzame energie
. climategate.nl d.d.16-6-2017


Philippe Verdier, voormalige chef van de meteorologische dienst van de Franse TV  

Voorafgaand aan de roemruchte klimaatconferentie in Parijs in december 2015, publiceerde de bekende Franse weerman, chef van de meteorologische dienst van de Fanse TV, Philippe Verdier, een boek, ‘Climat investigation’, waarin hij de vloer aanveegt met het klimaatalarmisme en de praktijken van het VN–klimaatpanel. Hij hekelt het selectief winkelen van de wetenschappers van het IPCC (‘Intergovernmental Panel on Climate Change’) en beschuldigt hen van hyper–politisering. Daarnaast wijst hij op de positieve effecten van de opwarming van de aarde. …

Zijn boek werd door hem aangekondigd in een spannende ‘video-teaser’: ‘Ik besloot om te spreken’, verklaarde hij met zijn voor miljoenen kijkers onmiskenbare stem.
De klassieke muziek op de achtergrond verleent zijn woorden nog extra dramatiek. Hij stelt: ‘We zijn gijzelaars van een planetair schandaal van politieke opwarming, een oorlogsmachine die ons in de greep van de angst houdt.’ En die tevens is gericht op de wetenschappers ‘die worden gemanipuleerd en gepolitiseerd’, op de politiek ‘die slechts haar eigenbelang dient’, op de media ‘die op hol slaan en censureren’, en ook op de ‘commercie van de NGO’s’, die geld verdienen aan de opwarming.…

Sinds het verschijnen van zijn boek, bij de politiek incorrecte uitgeverij Ring, werd Verdier beschuldigd van klimaatscepsis en Verdier werd daarom door zijn werkgever op non-actief gesteld. Er werden petities georganiseerd om hem weer in functie te krijgen, o.a door het collectif climato-realistes.

Bron: climategate.nl van 15-10-2015: Franse weerman, Philippe Verdier, gooit knuppel in hoenderhok.


Vos, Rob de

Rob de Vos is geograaf en ondernemer. Als geograaf - gespecialiseerd in klimaat en landschapsgenese - is hij vele jaren werkzaam geweest als docent aardrijks- kunde in het voortgezet onderwijs.

Hij heeft zijn leerlingen naast kennis en inzicht in geografische processen ook altijd een kritische houding ten opzichte van informatie proberen bij te brengen.

Uit de behoefte van zijn leerlingen aan een betrouwbare informatiebron over klimaatverandering komt de website www. klimaatgek.nl voort, waarvan hij redacteur is.

In eerste instantie opgezet als hulp en naslagwerk voor examenkandidaten is de website inmiddels uitgegroeid tot een veelgelezen kritische klimaatblog.

Marcel Crok en Rob de Vos schreven in 2018 het rapport: "Waarom de KNMI-scenario's niet uit zullen komen"

  Rob de Vos

www.klimaatgek.nl

Waard, Fransje de

Voor een ingenieur in de tropische bosbouw vormen bossen bij uitstek de referentiebeelden van duurzame systemen: hoog-diverse netwerken van uiteenlopende soorten, functies en
relaties, die als samenhangend geheel hun eigen voortbestaan verzorgen. Eind jaren tachtig stuitte Fransje de Waard in het buitenland op de permacultuur, die naadloos aansloot bij haar ecologische inzichten. Vanuit haar bedrijf De Waard Eetbaar Landschap zette zij de permacultuur in Nederland en Vlaanderen verder op de kaart, organiseerde cursussen, gaf workshops en presentaties, deed onderzoek voor VROM, stond mede aan de wieg van de integrale woonwijk Lanxmeer in Culemborg – en schreef Tuinen van Overvloed. Inmiddels is zij opnieuw actief in mondiale netwerken en eigentijdse lokale initiatieven als Boerenstadswens. Met de groeiende interesse in echt voedsel, stadslandbouw en duurzame leefstijlen lijkt de tijdgeest aan te geven dat de permacultuur niet slechts een Groot Verhaal zal blijven.

Tuinen van overvloed: Permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op Aarde
ISBN: 978 90 6224 508 6
240 p, geïllustreerd, € 14,95, verkrijgbaar in de boekhandel en via www.janvanarkel.nl

De Waard Eetbaar Landschap
tekst, concept & organisatie in duurzaam groen & innovatie   
Lindengracht 95, 1015 KD Amsterdam
mobiel: 06 1957 2100
fdewaard@xs4all.nl

  Fransje de Waard

Watts, Anthony
anthony Watts van Wattsupwiththat, een climaatsceptische website   Anthony Watts onderhoudt de zeer veel gelezen klimaat-sceptische website
Watts Up With That
.

watts Up With That, klimaat-sceptische website


Theo Wolters  

Wolters, Theo
Directeur eigenaar Fabrique Invent bv
Leerling van de allerlaatste lichting gymnasium beta oude stijl, koos voor TU Delft, aanvankelijk civiele techniek, geswitcht naar Industrieel Ontwerpen. Daarna eigenaar van een ingenieursbureau. Sinds 1995 actief in innovatieve technologie ontwikkeling op het gebied van brandstofcellen, biomassavergassing en verbrandingsmotoren. Sinds 2005 actief in de discussie rond de waterstofeconomie, overlopend in het energie- en klimaatdebat, met lezingen, artikelen in tijdschriften en vele bijdragen aan internetfora. Sinds 1 januari 2010 actief in de groep rond climategate.nl, en sindsdien enthousiast blogger over uiteenlopende gebieden, maar vooral over ontwikkelingen in de energievoorziening. Zie een artikelenoverzicht van Wolters op climategate.nl.

contact: theowolters@fabrique-invent.nl

Zie zijn interview door Marcel Crok over Wolters' kijk op de wereld-energievoorziening en het NL beleid t.a.v. Co2-reductie, windmolens en duurzame energie, d.d. 4-6-2016


Rypke Zeilmaker  

Zeilmaker, Rypke
Natuur- en wetenschapsjournalist en klimaatopwarming-scepticus, die heel veel critische - zeg maar rustig sarcastische - columns schrijft op www.climategate.nl
Zie als voorbeeld bv. zijn De Climategate Verklarende Woordenlijst voor de Milieubeweging.
Hij schreef o.a. het grootste deel van hoofdstuk 6 (Is die opwarming echt zo desastreus ?) van Marcel Croks De staat van het klimaat.

Rypke over zichzelf:
Rypke Zeilmaker is zelfstandig natuur en wetenschapsjournalist voor landelijke dag- en vakbladen in Nederland en België. Na het VWO aan de Simon Vestdijk in Harlingen verhuisde ik naar Wageningen voor een studie Bos en Natuurbeheer aan de Lanbouwuniversiteit Wageningen, die nu Universiteit Wageningen heeft (of was het andersom?). Hier woonde ik enkele jaren op Droevendaal, het Wageningse Walden, waar de kippen achter in de tuin scharrelden en je de seizoenen tussen het groen kon volgen. Mijn visie op natuur werd mede gevormd door ervaringen als leerling bij een Brabantse valkenier. Hier kwam ik in aanraking met het jachtbedrijf. Wie van dichtbij een havik een konijn ziet grijpen, krijgt vanzelf een realistisch beeld van de natuur, waarin geen harmonie of evenwicht bestaat. Het grootste milieuprobleem dat wij moeten oplossen is de moderne natuur- en milieubeweging en de onevenwichtige focus op klimaat als grootste bedreiging. Er zijn voldoende ecologische kwesties waar wij vele malen effectiever kunnen zijn voor minder geld. En wie wil dat nu niet, meer goed doen met minder geld? (bron: climategate.nl d.d. 26-6-2013).

Zie verder zijn website


beroemde personen die de wereld hebben beïnvloed

Klik op dit schilderijfragment voor een groot schilderij met beroemde personen die de wereld hebben beïnvloed.

Klik daarna op de personen voor hun curriculum vitae (denk er aan ook naar rechts te scrollen !)


U bent hier: inhoudsopgave - personenregister
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !