HUGO VAN DER MOLEN'S
Scripophily site
a collection of historic bonds and shares
Jacob Sprey
(update: February 24th 2013)

Dr. Hugo H. van der Molen - Wederikweg 114 - 9753 AE Haren, The Netherlands
Tel: +31 (0)50 534 8795; email: [email protected]


See page on explanations, sales conditions, costs of shipping and on how to order and to pay.
Paypal, VISA, Euro-Mastercard & American Express cards are accepted

You are here: home - scripophily - wood - Jacob Sprey
Google
 
Web www.hugovandermolen.nlJacob Sprey N.V.


Jacob Sprey N.V., anno 2007 nog één van de incourante fondsen op de Amsterdamse effectenbeurs (Sprey Houthandel, koers 20-6-2007: 275 €), vond haar oorsprong in 1883. Op 18 april 1910 ging men verder als NV Houthandel v/h Jacob Sprey en werd een obligatieleening van f 300.000 uitgegeven. Later ging men verder als Jacob Sprey NV.


Houthandel v/h Jacob Sprey,
5½% obligatie van f1000 aan toonder in een lening groot f 300.000, verdeeld in 290 obligaties van f 1000 en 20 van f 500; Alphen aan de Rijn, mei 1958 , reservestuk (blankette), blauwe sierrand, met voll. couponblad, afm. 21 bij 34 cm, conditie UNC: drukfris; verkoopprijs 95 Euro. Email indien u dit stuk wilt kopen.

De activiteiten van de onderneming betroffen de import en groothandel in hout (onder andere vurenhout en loofhout), plaatmateriaal, overige houtartikelen en aanverwante bouwmaterialen. De afzet vond plaats via vijf filialen. Zo beschikt men onder meer over een Haalhout filiaal in Alphen a/d Rijn, dat inmiddels omgevormd is tot een drive-in afhaalcentrum voor de professionele markt. Daarnaast heeft Jacob Sprey vestigingen in Soest, Poeldijk en sinds 2002 in Den Helder. De klanten van Jacob Sprey N.V. bevinden zich in het segment bouwbedrijven of bouwgerelateerde bedrijven. Op 1 januari 2001 nam men Schipper Soest B.V. (hout- en keukenhandel) over. Omdat de afdeling keukens, kasten en parketvloeren niet tot de kernactiviteiten van Jacob Sprey N.V. behoort, werd deze tak afgestoten middels een management buy-out. Per 1 januari 2002 heeft men Iris Nederland B.V. (verkoop van hard plastic en kunststof platen aan afnemers in de interieur- en standbouw) overgenomen. Het belang van 50 procent in de bouwmarkt Karwei Hilversum v.o.f. in Hilversum is in 2004 verkocht.

De activiteiten van dat bedrijf zijn in mei 2012 door Jongeneel, Utrecht overgenomen. Jacob Sprey is nu een vastgoedbedrijf dat de opstallen van de voormalige houthandel exploiteert (bron: J.N. Wilkens, persoonlijke communicatie d.d. 24-2-2013).


Bedrijfsprofiel (bron: website www.spreyhout.nl)

Jacob Sprey NV Sprey Houtimport Alphen aan den Rijn BV Sprey Houtimport Westland BV
Sprey Houtimport Soest BV Sprey Houtimport Noord BV Sprey Houtimport Zuid BV
Centrale Administratie De Vlijt Onroerend Goed BV Drive In
Iris Nederland BV

Jacob Sprey nv, een onderneming die z'n oorsprong vindt in Alphen aan den Rijn en zich sinds 1883 toelegt op de import en bewerking van allerlei houtsoorten. Sprey heeft behalve in Alphen aan den Rijn ook een vestiging in Poeldijk, Soest en Den Helder. Er werken in totaal 63 vakmensen.Vanwege de langdurige contacten met houtproducenten over de hele wereld is de inkoop van Sprey Houtimport altijd in staat haar voorraad op peil te houden en via de juiste kanalen bij de juiste producenten te kopen. Dit waarborgt een continue kwaliteit, zodat u en uw klanten nooit voor tegenvallende resultaten staan.Sprey Houtimport is de betrouwbare partner in de bouw. Niet voor niets wordt de woordspeling
'Eeuwenhout' vaak gebezigd om onze gedegen know-how met betrekking tot hout te onderstrepen.

Hoorn 320
2404 HL   Alphen a/d Rijn
NEDERLAND
 
tel: 0172-421945

f:ax 0172-430413
Website: www.spreyhout.nl

Contact

Vul het contactformulier in of klik op een van de onderstaande vestigingen:

 • Jacob Sprey NV;
 • Sprey Houtimport Alphen aan den Rijn BV;
 • Sprey Houtimport Westland BV;
 • Sprey - Schipper Soest BV;
 • Sprey Houtimport Noord BV;
 • Drive In;
 • Centrale Administratie;
 • De Vlijt Onroerend Goed BV;
 • Iris Nederland BV;

 • See page on explanations, sales conditions, costs of shipping and on how to order and to pay.

  You are here: home - scripophily - wood - Jacob Sprey

  Google
   
  Web www.hugovandermolen.nl